Elmoped till jobbet-Snabbt och smidigt!

Som vi redan har varit inne på så växer verkligen Uppsala så att det knakar. Faktiskt så är det ju så att Uppsala är en av Sveriges snabbast växande regioner.

Tillväxten är god och Uppsala är en av Sveriges företagstätaste kommuner med flest start ups i landet. Närheten till Arlanda och Stockholm har sin positiva del i allt gällande kommunikationer såklart. Dock, med över 23 000 företag i kommunen och med över 225 000 invånare (man beräknar att Uppsala kommer att ha uppemot 350 000 invånare år 2050) så innebär det ju även en allt kraftigare trafik på våra Uppsalavägar och inte minst i centrum eller på väg till/från centrum.

 

Nya ögonstenen, en elmoped!

Att tidigare ha suttit fast i trafiken på väg till ett möte på Radisson Blu här i Uppsala, var ingen höjdare. En av de bästa investeringarna vi har gjort de senaste månaderna var att köpa oss en riktig smidig och funktionell elmoped. Snabb, miljövänlig och ekonomisk är vårt lilla fartvidunder.

Fartvidunder väl annars kanske att ta i men ingen köper en elmoped eller annat elfordon just för fartens skull. Moppen kommer upp i 50km/h och kanske någon eller ett par km/h till vid nerförsbacke. Utan tvekan så räcker det gott och väl då själva tanken är att enbart köra den i stadstrafik.

Visst kostade vår elmoped en slant (16 000:-) men för oss så är det värt det alla dagar i veckan. Vi räknar på att vi sparar åtminstone 4 arbetstimmar/vecka. Sparar förresten, här skulle jag säga att vi faktiskt tjänar 4 arbetstimmar per vecka, minst.

Med min elmoped så sparas massor av pengar som Volvon annars hade slukat i bränsle.

 

Tjänar in massor av arbetstimmar

4 arbetstimmar per vecka X 48 arbetsveckor= 192 arbetstimmar. Japp ni läste rätt, 192 arbetstimmar/år. Redan där har elmopeden avbetalat sig ett par gånger om och då har jag som sagt inte ens nämnt de X antalet tusenlappar vi sparar i bränslekostnad som Volvon annars hade slukat.

Visst så kan det ta upp till 10-12 timmar att få batteriet fullt laddat men väl fulladdat så är vår elmoped redo att ta oss + 70 km på en enda laddning. För oss så räcker det för en arbetsveckas bruk. Sedan laddas den under söndagen för att vara redo för att ta mig till på kontoret måndag morgon, superbra och smidigt.

Ytterligare en bonus är för övrigt att man från 1:a feb nu kan göra avdrag på en köpt elmoped och för andra elfordon med för den delen med upp till 25%. Ytterligare en riktigt bra besparing.

Så vill du som vi också tjäna in arbetstimmar eller eller för att du kanske ser andra positiva möjligheter med en elmoped eller annat elfordon så är det absolut värt att spana in detta alternativ.

Nu har du möjlighet att göra avdrag med 25% vid köp av olika typer av elfordon.

 

Nackdelen- En avundsjuk fru!

Enda nackdelen just nu som jag kan se är att jag sällan får ha min nya ögonsten (min elmoped alltså) i fred då frugan också är förtjust i den. Det har gjort att vi faktiskt redan nu kollar på att köpa henne en egen. Även om hon inte ser det som att hon tjänar in arbetstimmar utan istället ser det som att hon sparar in tid till att få mera kvalitetstid till att göra det hon gillar mest så är det ju också en ren vinst.

Ingen av oss har för övrigt någon som helst klimatskam eller klimatångest (nya modeorden?) men kan man också göra något positivt för miljön så känns det också såklart helt ok.

error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email