Gränbystaden fortsätter att växa

Gränbystaden får allt fler och fler butiker. Under 2018 så öppnades totalt sett 26 nya butiker och restauranger i Gränbystaden. Antalet besökare ökade dessutom med nästan 1 miljon totalt sett.

Totalt sett så ökade Gränbystaden sin omsättning med 8% och nästan 3 miljarder kronor. Fler butiker och kontor är även de på ingång i Gränbystaden. Här visar verkligen Uppsala att hela staden och kommunen växer på alla sätt och vis och det känns såklart spännande då detta även kommer att innebära att flera även får arbete.

Vad som är bra för företagarna kommer även att vara bra för privatpersoner gällande konsumtionen och för att få ner arbetslöshetsprocenten, win-win deal för företagare och privatpersoner helt enkelt.

Tillbaka till Gränbystaden, ICA Kvantum står idag för en stor del av den totala omsättningen, 492 miljoner rättare sagt. Siffrorna är som sagt otroligt positiva för handelsstaden som fortsätter att växa. Utan att gå händelserna i förväg alltför mycket så borde dessa siffror vara än högre när vi väl summerar 2019 om knappa året. Med den tillväxt som vi idag ser i hela Uppsalaregionen så vore det inte konstigt såklart att alla delar i regionen också växer.

Ett samhälle bygger på att alla vill och ska hjälpa till

Läser för övrig i Uppsala Nya Tidning att det går tusentals människor arbetslösa i länet som egentligen inte skulle behöva vara arbetslösa. Enligt handelskammaren så är det så många som 8000 för många arbetslösa i länet än vad det egentligen borde vara.

Här behöver man som alltid gå till individen, här får man hoppas och anta att den stora massan verkligen vill arbeta och på så sätt också bidraga till ett fungerande samhälle, ett fungerande Uppsala och nationellt sett även till ett fungerande Sverige. Klart är att ett fungerande samhälle bygger på att människor faktiskt arbetar.

Här pratas det allt mera öppet om att ställa krav på samhället som främst på individen. Att man idag inte behöver arbeta i Sverige utan kan ordna sin inkomst via bidrag eller andra vis ska inte få vara målet, och som sagt ett välfungerande Sverige i stort bygger på att alla vill och ska hjälpa till, absolut inget konstigt med det.

 

 

error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email