Plantagen Uppsala planterar ny rekryteringsprocess

Plantagen Uppsala skippar platsannonser och testar nytt.

Högsäsongen mars-augusti för blom och växtbranschen är här. Med detta så behöver också många av landets samt Uppsalas olika stora aktörer inom branschen också nyanställa personal inför den kommande högsäsongen. Några som nu testar en helt ny väg att gå i sin rekryteringsprocess är den stora och välkända blomsterhandeln Plantagen.

Plantagen kommer nu att tillsammans med Zmash som är ett chatbot-företag att chatta med alla sina arbetssökande. Totalt sett så söker Plantagen c:a 250 säsongsanställda mars-augusti på ett 40-tal orter i hela landet.

Plantagen har precis just satt igång med ”chattandet” i rekryteringsprocessen. Här räknar Plantagen med att få in över 1500st ansökningar till dessa dryga 250st säsongsanställningar sett över hela landet. Plantagen Uppsala räknar själva med att c:a ett 20-tal personer ska säsongsanställas under perioden mars-augusti.

Så har du ännu inte säsongsjobbet fixat och klart och förhoppningsvis så har du heller inget emot att få lite skit under naglarna, Plantagen i Uppsala behöver dig.

Plantagen Uppsala nyanställer personal inför kommande högsäsong.
Plantagen planterar en ny rekryteringsprocess för anställningar när man nu växer så att man knakar.

Här finns det såklart som alltid väldigt många som har sina åsikter om Plantagens val av rekryteringsprocess. Här finns röster som bl.a tycker att detta är alldeles för opersonligt och där det blir för svårt för Plantagen att veta om man på det här viset verkligen lyckas få rätt och kompetent personal för den aktuella tjänsten.

Andra röster väljer istället att hylla Plantagens nytänkande som ett mycket effektivt sätt att ”träffa” fler ansökande mot vad man annars skulle kunna hinna med. Samt att det för många sökanden också kan vara en mera avslappnande miljö än gentemot en vanlig klassisk arbetsintervju.

Vad som blir det bästa resultatet återstår att se efter Plantagens utvärdering av rekryteringsprocessen och om man också lyckades hitta rätt och kompetent personal. Att det skapas arbetstillfällen sett över hela landet och i Uppsala är oavsett ändå alltid väldigt positivt.

error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email