Marknadsföring

Marknadsföring- en investering i ditt företag!

”Syns man inte så finns man inte” är en gammal dänga inom branschen för marknadsföring. Oavsett om den nu är gammal eller ej så är det något som alltid stämmer.

Ok, du har bestämt dig, du ska starta eget företag! Du har vidare en grym affärsidé. Du har en produkt, vara eller tjänst som kommer att ta marknaden med storm, kanonbra! Dock så spelar det ingen roll hur bra din idé än är eller hur bra det du ska sälja än är om du inte kan nå ut till alla dina tänkbara kunder med den.

Du behöver alltså hjälp att nå ut till alla dina kommande kunder? Går det t.o.m att hitta billig marknadsföring som inte behöver kosta skjortan? Bara lugn, vi hjälper dig.

Har du en fet plånbok som Joakim von Anka så har du inga problem och behöver kanske heller läsa längre än så här (eller så gör du det ändå och lär dig än mera och sparar samt tjänar samtidigt pengar åt ditt företag). Verkligheten ser dock ofta ut på ett helt annat vis för många företagare, man har inte stor säck med guldmynt att investera i PR och marknadsföring.

Marknadsföring – ett absolut måste för alla företagare!

Ja, PR och marknadsföring är ett måste och ofta även en av ett företags största kostnader. Ja, marknadsföring kan kosta mycket slantar men är även en stor investering som är tänkt att generera intäkter till ditt företag.

Men är inte marknadsföring ett absolut måste bara för alla som vill starta företag och något som inte behövs för rutinerade och erfarna företagare? Självklart så är marknadsföring ett måste för alla företagare, nya som erfarna.

starta eget företag
Marknadsföring för dig som företagare är ett måste oavsett om du är ny företagare eller om du är en erfaren företagare.

Idag finns mängder av böcker skrivna inom ämnet marknadsföring och du kan hitta massor av suveräna marknadsföringstips och idéer på nätet.

Vi har samlat ihop alla våra absolut bästa marknadsföringstips till dig som önskar hjälp med billig marknadsföring. Tror du att du inte kan göra så mycket på den här fronten ändå? Låt oss få dig att tänka om, det finns massor av saker som du kan göra och få billig marknadsföring.

Marknadsföring behöver ses som en mycket god investering och inte som en onödig kostnad. Alla våra tips här på sidan är kostnadseffektiva och kostar dig mera tid än vad de kostar pengar.

Se marknadsföringen precis så som du ser din egen fysiska hälsa och kondition, att det är något du behöver jobba med dagligen!

Tips på bra och billig marknadsföring:
 • Ska du starta eget företag så är en hemsida ett absolut måste. Webhotell, domän och en wordpresshemsida kostar inte mycket pengar. Ta hand om din hemsida med uppdaterat och välinformerat material, bra bilder, erbjudande till kunderna.
 • Lär dig grunderna i SEO (sökmotoroptimering). Gör det möjlighet att signa upp sig på ett nyhetsbrev på din hemsida och kontakta sedan kunderna månadsvis.
 • Prata med människor och låt de veta om att du finns och vad du gör. Le och ge ut ett visitkort. Ha alltid några extra visitkort till hands.
 • Tryck upp billiga flygblad eller flyers som du sedan går ut med själv. Självklart har du även här med en rabatt eller erbjudande till kunden. Kom ihåg att ha dubbelt så många ”Du får” än ”Jag/vi är”. Kunden vill veta vad den får ut av detta erbjudande och vill inte höra dig skryta om att du är bäst i stan att tex reparera cyklar.
 • Belöna dina stamkunder, inför ett bonussystem eller rabattsystem.
 • Är det något unikt med dig? Svaret är såklart JA! Kontakta tidningsredaktionerna och upplys dom. Få det dock inte att låta säljande då en tidnings uppgift inte är att ge dig och ”Berras billiga bilar” gratisreklam. Ge tidningarna en bakgrundsstory om dig själv som är intressant och som får dom att tappa hakan. Har du tur så kanske de kontaktar dig för ett reportage.
 • Se över vad du har för vara, tjänst eller produkt. Vad finns det för företag som kan komplettera det som du gör? Samarbeten med andra kompletterande företag är otroligt viktigt och bra. Vänta inte, kontakta företag som kompletterar ditt företag redan idag.
 • Om du ska starta eget företag så ska självklart även ha en facebooksida för ditt företag. Be dina vänner och bekanta att dela din sida. Det finns även mängder av forumssidor för företagare där du kan presentera ditt företag för andra, diskutera i grupper, lägga ut dina erbjudanden m.m
 • Kommentera i artiklar, forum och bloggar där du också får en chans att lägga till en länk till din hemsida. När du kommenterar, spamma inte utan tänk efter och skriv ett riktigt bra inlägg eller annars inget alls. Har du en egen blogg? Upplys och informera om vad du gör och lägg till din blogg i bloggportaler och bloggforum, det är gratis att göra så.
 • Gå med i affärsnätverk och gå på frukostmöte. Nätverka, och IGEN: samarbeten med andra företag får ditt eget företag att växa.
 • Skriv artiklar inom ditt expertområde och skicka till tidningar. Kom ihåg att inte göra dessa säljande utan enbart informerande. Så nu och skörda senare är vad som gäller här.
 • Anordna en tävling, folk älskar gratissaker. Det finns massor av sajter online som erbjuder tävlingar där du kan lägga upp just din egen.
 • Lägg ut klipp på Youtube. Youtube har över 800 miljoner besökare per månad. Se till att ha ett tydligt meddelande och ett ”call to action”, en uppmaning till handling.
 • Ha koll på dina konkurrenter, gör det som de gör än bättre.
 • Instagram, twitter, linkedIn. Finns dina kunder här? Då ska du också självklart finnas här. Vet du inte hur? Gör en snabb googlesökning och du får mängder av tips hur du ska lära dig och hur du ska gå vidare.
 • Ge ut en E-bok.
 • Ge den bästa kundservicen som finns. Ring upp på studs vid missat samtal och återkom via mejl senast 24 tim (helst mycket snabbare än så) efter det att kunden har kontaktat dig. Ett leende säljer (och ja en kund kan se om du ler även i telefonen).
 • Gör en snabb googlesökning av: ”billig marknadsföring”, ”marknadsföring” och ”marknadsföringstips” och du hittar massor av andra bra gratistips och artiklar från sajter, forum och företagare.
 • Ta en titt på dig själv, som kunder ser dig så ser dom även ditt företag.
 • JA, självklart så ska ditt företag även synas här på uppsalas.se. Kontakta oss redan idag, andreas@uppsalas.se
Kom ihåg!

Som med allt annat när det gäller att starta eget företag och driva eget företag så krävs ett hårt och kontinuerligt arbete.

Tips marknadsföring
Tänk långsiktigt och jobba målmedvetet med din marknadsföring så kommer även ditt företag att bli framgångsrikt på sikt.

Detta är en ständig process och inget man någonsin får slå sig till ro med och tro att det görs av sig själv. Planera din tid och avsätt tid för marknadsföring i ditt schema varje dag.

Förvänta dig inte att kunna allt på en gång, din viktigaste egenskap som företagare är fortsatt alltid viljan att lära dig och viljan att lyckas.

Tro heller inte att du kan eller ska göra allt själv. Sätt dig ner och fundera på vem och vilka du har i ditt kontaktnät och som har bättre kunskap och erfarenhet än dig.

Här får inte någon prestige finnas, det är ingen svaghet att be om hjälp av andra och kanske det t.o.m finns någon eller några som du kan utbyta tjänster med?

Uppsala kommun- helt rätt plats för dig som vill starta eget företag

Som vi redan har varit inne på så växer Uppsala så att det knakar. Till sekelskiftet beräknar man som sagt att Uppsala kommun ska ha uppemot 350 000 invånare (idag är siffran c:a 215 000). 19 000 företag finns i Uppsala och ständigt växande.

Detta gör Uppsala kommun till en av de företagstätaste kommunerna i hela landet. Med dessa siffror i ryggen och med denna vision så har du som företagare även en god investering för framtiden.

Uppsala kommun är alltid väldigt hjälpande och stöttande för dig som vill starta eget företag. Kontakta Uppsala kommun och se vad de kan hjälpa just dig med.

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://uppsalas.se/marknadsforing">
Twitter