På ständigt resande fot

Viktigt med bra syn

Här hos oss så har det varit några sköna semesterdagar där vi fokuserat mycket på att ladda batterierna och att umgås med familjen, riktigt skönt och välbehövligt har det utan tvekan varit.

Efter semestern så har det även hunnits med en hel del affärsresor till särskilt Norge men även till andra länder och städer runt omkring i Europa. Man skulle snabbt kunna sammanfatta det med att det finns både för- och nackdelar med att arbeta med sin bättre hälft 😉 , såklart så överväger fördelarna nackdelarna (bäst man skriver det för husfridens skull).

Då resorna som sagt blir allt flera till Norge så är det en trygghet att kunna vara längre tid ibland på samma ställe som det är att få alla sina varor och tjänster levererade till dörren. Detta gäller särskilt för frugan och framförallt gällande hennes kontaktlinser som bara är ett stort måste för henne för att kunna arbeta och för att kunna genomföra möten som för att kunna ha en normal vardag i övrigt.

Jobba som global nomad
Glasögon eller kontaktlinser, använder ni både och eller antingen eller?

Att veta om att man har allt det man behöver när man ständigt är på resande fot är en stor trygghet, särskilt när man som henne har haft problem med synen i hela sitt liv. För personlig del (om man får vara en aning egoistisk) så är det också rätt skönt att få lite avlastning med bilkörningen emellanåt.

Hur har sommaren annars börjat för er alla? Semester eller jobb?

Global nomad-vad är det?

Att vilja arbeta som global nomad blir allt populärare och vanligare. Med vad innebär det egentligen och vad sysslar en global nomad med?

Jag och min fru har själva jobbat som globala nomader nu i flera års tid och kan inte tänka oss att göra någonting annat. Man skulle kunna säga att en global nomad lever en internationell livsstil och jobbar där han eller hon befinner sig och man är ofta egenföretagare på frilansbasis. Ofta jobbar en global nomad med saker som IT, skrivande, som lärare eller med hantverk.

Att jobba som global nomad innebär en otroligt stor frihet och man får chansen att jobba inom många olika områden samtidigt som man också får chansen att se nya platser och träffa nya människor. Det är som sagt ett otroligt fritt och roligt yrke som också kräver att man har ett starkt driv och hård disciplin då hur man än vänder och vrider på det så behöver man ju tjäna pengar för att klara sin vardag.

För oss själva så har vi fokuserat på att driva flera egna webbplatser samt att göra konsultjobb för andra sajter och företag, vi har lyckats blivit riktigt bra på det vi gör. Det innebär också en hel del tid framför datorn men där det bästa är att bara jag/vi fullföljer det uppdrag som vi har fått så kan vi ofta jobba när vi vill på dygnet bara vi lyckas leverera tjänsten innan den deadline som vi har fått. För oss så går arbetet i cykler när det ibland är väldigt mycket att göra och 60-70 timmars arbetsveckor till att vi ibland bara har 20 timmars arbetsveckor.

jobb utomlands
Att jobba på resande fot är en fantastisk frihet och gör att man får se massa nya platser och träffa många nya människor.

Är det lugna och trygga arbetsförhållanden som gäller för dig och där du vet exakt vilken lön som kommer in på kontot den 25:e varje månad? Ja då kanske inte yrket är något för dig. Har du däremot en önskan om frihet och en internationell livsstil och att jobba där du befinner dig så tycker jag absolut att du ska testa på att jobba som global nomad. Gör en snabb Googlesökning på namnet och du finner all information du behöver samt hur du gör för att komma igång.

Har du egna erfarenheter, frågor eller tips till alla som är intresserade av yrket? Lämna gärna dina egna kommentarer i kommentarsfältet.

error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email