Radisson Blu Uppsala välkomnar dig till en oförglömlig vistelse i hjärtat av Uppsala. Radisson Blu i Uppsala är idealiskt placerat precis intill Uppsala centralstation och enbart 17 minuter från Stockholm Arlanda flygplats med tåg. Här så kan du uppleva en atmosfär av skandinavisk design och professionell service som ger liv åt detta eleganta boende som är lyxigt men ändå avslappnat.

Varför inte starta din dag på det väl utrustade gymmet på högsta våningen för att sedan slappna av en stund i bastun innan den fantastiska frukostbuffén väntar dig. Radisson i Uppsala är för dig som vill uppleva allt det underbara som staden har att erbjuda precis som det är för affärsgäster som vill arrangera möten i något av de sex ljusa mötesrummen. Mat och dryck i världsklass kan avnjutas i hotellets egen restaurang, något som du inte får missa när du besöker hotellet.

Om rummen på Radisson Blu Uppsala

Hotellet erbjuder rum i olika storlekar och prisklasser. Hela 185 rökfria rum och sviter erbjuds och som alla inkluderar kostnadsfritt höghastighetsinternet via wifi. En helt fantastisk frukostbuffé, valfrihet från en omfattande kuddmeny och sängar av högsta kvalitet är också något som Radisson Blu Uppsala kan stoltsera med.

Många av rummen bjuder även på en spektakulär panoramavy över staden från privata terrasser. För gästernas komfort och bekvämlighet finns rum som är anpassade för funktionsnedsättningar samt möjligheten att boka anslutande rum. För de som behöver det kan extrasängar tillhandahållas för en kostnad av 350 SEK per natt. Hotellet har också flera alternativ för rum anpassade till olika funktionsnedsättningar.

Som gäst på Radisson i Uppsala kan du välja på dessa typer av rum

 • Standardrum. 23 m2, 1 King size-säng.
 • Standardrum trippel. 23 m2, 2 enkelsängar + 1 enkel.
 • Standardrum med balkong och utsikt över staden. 18 m2. 1 Queen size-säng.
 • Superiorum med utsikt över staden. 23 m2, 1 King size-säng.
 • Premiumrum. 29 m2, 1 King size-säng och 1 bäddsoffa.
 • Juniorsvit. 37 m2, 1 King size-säng och 1 bäddsoffa.
 • Svit med ett sovrum. +40 m2, 1 King size-säng och 1 bäddsoffa.

I alla typer av rum ingår frukostbuffé, wi-fi, toalettartiklar, värdeskåp, kabel-TV och möjlighet att koka kaffe och te på rummet. I samtliga rum förutom i vanligt standardrum och i standardrum trippel ingår dessutom badrock och tofflor på rummet.

Ät, drick och njut på Radisson Blu Uppsala

Restaurang PICNIC är Radissons alldeles egna restaurang och även en av Uppsalas absolut bästa. Här äter och dricker du fantastiskt gott med utsikt över staden och Uppsala domkyrka. Trots att PICNIC är en otroligt elegant restaurang så är det samtidigt en väldigt avslappnad atmosfär som erbjuds.

och vraka bland läckra internationella rätter ihop med klassiska och nya unika drinkar. Under sommarmånaderna har även hotellet sittplatser utomhus som är oerhört populära bland både lokala Uppsalabor och turister.

Möten och evenemang på Radisson Blu Uppsala

En inspirerande atmosfär och ett centralt läge gör Radisson Blu Hotel, Uppsala till en idealisk plats för effektiva möten och evenemang. Beläget direkt vid Uppsala centralstation och en kort resa från Arlanda flygplats, är hotellet enkelt att nå för deltagare från både nära och fjärran.

Restaurangen PICNIC på hotellet erbjuder även en utmärkt mötesplats för att umgås med kunder och vänner i en avslappnad atmosfär. Radisson Blu i Uppsala strävar efter att varje möte och evenemang skall vara personligt, professionellt och minnesvärt.

Med sex mötesrum anpassade för både stora och små grupper, är hotellet perfekt för allt från arbetskonferenser till bröllop. Rummen kan rymma upp till 70 deltagare för större konferenser och upp till 100 gäster för omfattande mingelevenemang. Oavsett om du vill boka en lokal för det mindre eller större mötet eller evenemanget så skräddarsyr personalen på Radisson Blu Uppsala allt efter dina önskemål och behov.

När det gäller möten och evenemang så erbjuder Radisson Blu Uppsala:

 • 6 mötesrum i olika storlekar.
 • Cateringstjänst.
 • Fritt Wi-Fi.
 • AV-utrustning.
 • Pausområde.
 • Naturligt dagsljus.
 • Individuell klimatkontroll på samtliga rum.
 • 70 personer maxkapacitet för konferenser och möten, upp till 100 personer för mingelevenemang.

Tjänster som erbjuds på Radisson Blu Uppsala

Uppsala hotell Radisson

 

Hitta till Radisson Blu Uppsala

Från Arlanda flygplats

Med bil från söder via E4: Avfart 186 mot Uppsala S / C leder till en serie rondeller. Följ Tycho Hedéns väg vid den andra avfarten från den första rondellen. Fortsätt rakt fram i nästa rondell och ta den tredje avfarten till Stålgatan vid den följande, därefter första avfarten till Bolandsgatan och andra avfarten till Bergsbrunnagatan vid de kommande. Vid den sista rondellen, ta ut på Stationsgatan; hotellet ligger direkt till höger. Parkeringsmöjligheter finns vid Centralgaraget nära hotellet.

Med bil från norr via E4: Avfart 188 mot Uppsala N / C tar dig också genom flera rondeller. Börja med att ta första avfarten till Väg 55, sedan första avfarten igen till Österleden och andra avfarten till Råbyvägen i nästa rondell. Sväng vänster på Tycho Hedéns väg, höger på Vaksalagatan och sedan vänster på Storgatan. Följ vägen tills du når Stationsgatan, där hotellet ligger på din vänstra sida.

Från Centralstationen

Gående: Hotellet är beläget bara 300 meter från Uppsala centralstation, som är en del av Uppsala resecentrum, Uppsala C. Strax väster om stationsbyggnaden hittar du bussterminalen som betjänar både lokala och regionala busslinjer i Uppsala och Uppland.

 

Vanliga frågor och svar

 1. Vilken tid sker in- och utcheckning på Radisson Blu Uppsala? Incheckning sker tidigast 15:00 och utcheckning sker senast 12:00.
 2. Kan jag göra tidig incheckning och sen utcheckning? Det kan ibland finnas möjlighet att göra tidig incheckning och sen utcheckning. Kontakta hotellet direkt med din förfrågan.
 3. Ingår frukostbuffé i priset för samtliga rum? Ja, frukostbuffé ingår i samtliga rum och serveras mellan 06:30-10:30 måndag-fredag och 07:00-11:00 på lördagar och söndagar.
 4. Erbjuder Radisson Blu Uppsala fritt Wifi för samtliga rum? Ja, fritt Wifi ingår i priset oavsett vilket rum du har bokat.
 5. Finns det parkering på Radisson Blu Uppsala? Ja, det finns 10st parkeringsplatser på hotellet. Du kan vid önskemål förhandsboka din parkeringsplats.
 6. Är husdjur tillåtna på Radisson Blu Uppsala? Ja, hotellet är husdjursvänligt på så vis att ditt husdjur får vara på ditt hotellrum. Husdjur är inte tillåtna på hotellets restaurang, bar, gym eller relaxavdelning. På Radisson i Uppsala är hundar och katter välkomna.
 7. Finns det frukostalternativ på Radisson i Uppsala för personer med kostbegränsningar? Ja, hotellet erbjuder även frukostalternativ som är laktosfri, vegansk och glutenfri.
 8. Ingår besök i hotellets fitnesscenter i priset? Ja, att kunna besöka hotellets fitnesscenter ingår i priset oavsett vilket rum du har bokat.
 9. Vad är adressen till Radisson Blu Uppsala? Hotellet ligger centralt i Uppsala på Stationsgatan 4.
 10. Är Radisson Blu Uppsala ett rökfritt hotell? Ja, hela hotellet är rökfritt.

Sevärdheter i Uppsala

Uppsala, en av Sveriges äldsta städer, är en plats där historisk storhet och modern innovation möts. Staden är berömd för sin universitetsanda, historiska landmärken och vackra natur. Följ med på en upptäcktsfärd genom Uppsala och utforska dess mest spännande sevärdheter.

Uppsala Domkyrka – Ett gotiskt mästerverk

Mitt i stadens hjärta står Uppsala domkyrka, Skandinaviens största kyrkobyggnad, som reser sig majestätiskt med sina imponerande spiror. Byggd under 1200-talet, är detta gotiska mästerverk inte bara en central punkt i Uppsalas skyline utan också ett viktigt religiöst centrum.

Domkyrkan är begravningsplats för flera svenska kungligheter och lärde, däribland Gustav Vasa och Carl von Linné. Besökare kan upptäcka kyrkans rika historia, beundra dess utsökta glasmålningar och lyssna på orgelmusik som ekar i de höga valven.

Gustavianum – Fönstret mot universitetets historia

Gustavianum, som ursprungligen tjänade som huvudbyggnad för Uppsala universitet, är nu ett museum som bjuder på en fascinerande inblick i universitetets historia, från dess grundande år 1477. Bland dess mest anmärkningsvärda utställningar finns Augsburg Art Cabinet – en praktfull samling av konstnärliga och vetenskapliga föremål, samt det anatomiska teatern som byggdes på 1600-talet under ledning av Olof Rudbeck.

Linnéträdgården och Linnémuseet – I vetenskapens spår

Ingen resa till Uppsala är komplett utan ett besök i Linnéträdgården, den äldsta botaniska trädgården i Sverige, vackert omhändertagen och återställd till hur den såg ut på Carl von Linnés tid. Intill trädgården ligger Linnémuseet, som var Linnés bostad och nu inrymmer personliga föremål och arbetsmaterial som belyser denna vetenskapliga pionjärs liv och arbete.

Gamla Uppsala – Porten till vikingatiden

Ett kort avstånd från stadscentret ligger gamla Uppsala, en historisk plats som var en av de viktigaste politiska och religiösa centrumen i förkristen tid. Besökare kan utforska de mäktiga kungshögarna, som tros vara gravarna för forntida kungar. Gamla Uppsala museum erbjuder utställningar som ger liv åt områdets rika vikingahistoria och dess roll i svensk mytologi.

Uppsala Slott – Scenen för massor av historiska öden

Uppsala slott, med sin dramatiska historia och imponerande arkitektur, är en annan av stadens kärnpunkter. Slottet, som började byggas under 1500-talet av Gustav Vasa, har varit skådeplats för många betydande historiska händelser, inklusive det blodiga Sturemorden. Idag är slottet hem för Uppsala konstmuseum där besökare kan njuta av både historiska och samtida konstverk.

Botaniska trädgården – Stadens gröna oas

För naturälskare är Botaniska trädgården vid Uppsala universitet ett måste, detta gäller inte minst när vädret i Uppsala är som allra bäst. Med över 11 000 växtarter i sina växthus och trädgårdar erbjuder det en lugn reträtt från stadens brus. Trädgården fungerar också som en forskningsresurs för universitetet och bidrar till en ökad förståelse för botanik och ekologi.

Fjällnora – För härliga äventyr i naturen

Strax utanför Uppsala ligger Fjällnora, ett populärt utflyktsmål för friluftsliv året runt. Sommartid kan besökare bada, paddla kanot och vandra längs markerade stigar, medan vintern erbjuder möjligheter till skridskoåkning och längdskidåkning på de frusna sjöarna och i de snöklädda landskapen.

error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email