Vad händer i Uppsala och övriga världen?

Att veta vad som händer i Uppsala är viktigt-men glöm för all del inte bort övriga världen!

Hur mycket hänger du med vad som händer i Uppsala,  Sverige, övriga Skandinavien och världen?
Oftast är det de lokala nyheterna som påverkar oss allra flest och mest då det är den verklighet som vi lever i dagligen. Som företagare så känner jag att det är min skyldighet att ha blockkoll på vad händer i Uppsala först och främst. För mig som företagare så är det också något som gör att jag tjänar mera pengar att ha koll på konkurrenter, ev. affärsmöjligheter och tillfällen.

Jag skulle t.o.m säga att detta är livsviktigt som företagare. Om du själv är företagare och inte redan gör detta så råder jag dig till att starta omedelbart.Ta gärna sedan också och gör en uppdatering och en analys av din egen verksamhet och se om denna ändring har hjälpt till eller ej, jag kan nästan utlova en garanti att så kommer att vara fallet.

Jag nöjer mig personligen inte där heller. Att bara snöa in sig på vad som händer i Uppsala räcker inte för mig, såklart så beror detta helt och hållet på vilken verksamhet man driver och vad för intresse man har. Kanske sitter det också i ett tidigare intresse under ungdomens dagar att jag ville utbilda mig till sportsjournalist vad vet jag.

Hur som helst, den media jag fokuserar på i första hand är allt som berör Uppsala, Sverige och Norge. I Uppsala blir det såklart alla sajter som mer eller mindre berör staden och länet. Nationellt så blir det främst branschtidningar som “Privata affärer”, “Chef” och “DI”. Tidningar som Aftonbladet och Expressen skummas mera igenom då de idag faktiskt känns mera som skvallertidningar som skriver mera om Kardashians, Zlatans färg på kalsongerna eller om Greta Thunbergs familjs PR kupp (obs icke officiellt utan mera allmänt känt för oss icke PK). Vad gäller Norsk media så läser jag de största norska tidningarna, “sosialnytt” och några nischade företagstidningar.

Vad händer i Uppsala och Sverige?
Vad händer i Uppsala och övriga världen? Hur väl hänger du med i alla media?

 

Internationell press

Vad gäller internationell press och media så blir det en del tv-tittande på CNN, Bloomberg och CNBC. Vad gäller internationella magasin så läser jag Financial Times och Forbes.

Jag skulle säga att jag lägger c:a 10-12 timmar/vecka på att läsa, se och hänga med i den media jag räknat upp här ovan. Jag menar inte att du behöver snöa in dig som mig (enligt frugan) i all denna media. Dock så känner jag som företagare att denna information och kunskap ändå ger mig en edge som de flesta andra företagare och konkurrenter inte har. Så som sagt, om du inte redan åtminstone lusläser allt vad som händer i och kring Uppsala (som företagare i Uppsala) så är det på tiden att du verkligen kommer in i matchen och gör detta. Det kommer på sikt också göra dig framgånsrikare med ditt företag om du vet hur du ska kanalisera all information.

 

Lär dig trycka på off-knappen

Lika viktigt att hålla sig uppdaterad och informerad så är det att också kunna stänga av och trycka på off-knappen. Detta är något som jag själv har fått jobbat otroligt mycket med genom åren. Jag har garanterat någon form av (eller flera) diagnoser då jag hela tiden behöver vara aktiverad, mål att jobba mot, har svårt att stänga av en hjärna som ständigt är på högvarv (också enligt frugan och jag får väl erkänna att hon har rätt, även här).

Jag kunde vakna mitt i nätterna av olika företagstankar eller idéer som jag inte kunde släppa eller som jag ville göra någonting av. Det var vanligt att jag var klarvaken och redo att arbeta 04.00 (efter att ha jobbat till 24.00). Såklart så är detta ett osunt leverne som man också behöver göra någonting åt.

Här finns inte heller något universalt upplägg som passar allt och alla. Alla är olika och olika saker passar för olika individer. Här har ni iaf mina bästa “stäng av tips” för att ladda upp batterierna på nytt.

 

Mina bästa återhämtningstips!

-Sov minst 8 timmar/natt. Nu är det lättare sagt än gjort för många som faktiskt också har problem med sömnen precis som jag. Saker som kan underlätta för bättre sömn: Ingen tv eller mobil i sovrummet, ha ett mörkt och svalt sovrum. Gå ut på en lång kvällspromenad för att bli fysiskt trött och för att få skön luft, ger också en bättre nattsömn.

Vad händer i Uppsala är viktigt att veta men också att få en god natts sömn

-Ta tid att göra saker som du tycker om. Oavsett om din grej är att du gillar att gå på konserter, se Brynäs spela ishockey eller ta en runda i löpspåret, gör saker som du mår bra av. Egentid för och med dig själv samt att vara med människor som du tycker om är fantastiska batteriladdare.

-Lär dig att stänga av jobbet. När du är hemma så är det familjetid som gäller. Om det inte är frågan om liv eller död så spelar det ingen roll om kollegan får ditt mejl 20:00 på kvällen eller 08:00 nästan morgon, tvärtom så är det inte fel att ta hänsyn till din kollegas hälsa också.

-Meditation, yoga och avslappning. Du behöver inte flytta till Neapel och bli munk för att börja med avslappningstekniker. Google är din vän för att hitta mängder av andningsövningar och avslappningsövningar. Få in detta i dina rutiner och gör detta 15 minuter innan sängdags varje kväll. Om du säger att du inte har tid så har du redan missat betydelsen av allt. Det handlar inte om att du inte har tid utan det handlar om att du ska skapa tid och att planera din tid för detta. Yoga är dessutom positivt att utöva för din fysiska hälsa och det finns mängder av mobilappar som passar en nybörjare.

-Var noga med vad du äter. Nej även här behöver du inte bli munk eller militär vegan för att bli bättre på detta. Förse din kropp med näringsrik föda och inte enbart massa tomma kalorier. Nu handlar detta inte om att inte få äta snask eller annat gott. Det handlar däremot om hur frekvent man “unnar” sig saker. Varför inte försöka leva sunt 6 dagar i veckan och sedan ha en dag där du unnar dig det där lilla extra?

-Byt miljö. Oavsett om du mår bra av att vara i en timmerstuga i norrland, av att åka på sparesa eller en weekend i Paris. Byt miljö och åk till ställen där du känner att du mår bra.

error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email