5 resmål i Spanien du inte får missa

Spanien är ett populärt resmål bland svenskarna och många reser dit för att få uppleva stränderna, kulturlivet, värmen och det stora utbudet av turistattraktioner i städerna. Ifall du planerar att åka på en härlig resa till Spanien så har vi även valt att hjälpa dig på traven genom att tipsa dig om våra personliga favoriter gällande fantastiska platser i Spanien som alla erbjuder naturupplevelser utöver det vanliga.

1) Picos de Europa

Picos de Europa är Spaniens första nationalpark och ligger mellan provinserna Asturien, León och Kantabrien i de Kantabriska bergen och anses vara den vackraste platsen i Spanien. Parken är på 650 kvadratkilometer och är ett måste för dig som gillar att vandra och att bli hänförd av dess vackra natur. 

En vy över en del av den fantastiska nationalparken Picos de Europa.

2) Sierra Nevada

Sierra Nevada betyder “den snötäckta bergskedjan” och har den högsta bergstoppen i Spanien, Mulhacén, som också är Europas tredje högsta berg. Här finns även Europas sydligaste skidort och många väljer att bo lite på Costa del Sol för att njuta av sol, bad och värme och sedan ta bilen upp på bergen för att åka skidor – allt under en och samma dag. Ett populärt ställe både för att åka skidor och vandra.

Alhambra-den moriska fästningen och Sierra Nevada i bakgrunden är två måsten vid ett besök i Spanien.

3) San Juan de Gaztelugatxe

San Juan de Gaztelugatxe är en liten ö som ligger strax utanför Bilbao i Biscayabukten och är väl värd ett besök. Ordet betyder “slottsklippan” på baskiska och man kan ta sig från land till ön via en bro som sedan ringlar sig uppför klippan till toppen där det finns ett eremitage, en boning för en eremit, och dit når du genom att gå de 241 trappstegen.

San Juan de Gaztelugatxe är lika svåruttalat som mäktigt vackert.

4) La Rioja

La Rioja är ju känt som ett av världens bästa vinområden och det produceras cirka 250 miljoner liter fylligt riojavin om året. Om du inte åker dit för vinets skull så är naturen verkligen värd att åka dit för och vinodlingarna täcker stora delar av de 65 000 hektar som regionen Rioja består av.

La Rioja är vindistriktet nummer 1 i hela Spanien och måste beskådas med egna ögon.

5) Lagunas de Ruidera

Även Lagunas de Ruidera är en nationalpark som består av 15 små sjöar och ligger på La Mancha-slätten 18 mil söder om Madrid. UNESCO har listat parken som ett skyddat biosfärområde – ett område som är bra för en hållbar samhällsutveckling. Biosfär betyder “allt levande på jorden och den miljö det lever i.” Förutom att vandra i Lagunas de Ruidera är det ett populärt turistmål för de som gillar att paddla kanot eller kajak längs de vackra sjöarna som binds ihop av ett nät med kanaler. Många söker sig även hit för att rida längs med stigarna eller för att dyka i det kristallklara vattnet.

Lagunas de Ruidera är ett av Spaniens över 40 olika världsarv som finns med på UNESCOS lista.
error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email