Dags att flytta västerut?

Hur snabbt har inte sommaren gått så långt kära vänner? Hos oss så har nästan hela sommaren hittills varit på en ständigt resande fot så som vi varit inne på tidigare. De flesta resorna har gått till Norge och framförallt till Oslo, då det har blivit fler och fler resor inom tjänsten så har även tankarna börjat komma hos oss om att det kanske kan bli till att anlita en flyttbyrå för att ev. flytta till vackra Oslo.

Skulle det bli en flytt så är det först och främst just för att underlätta allt arbete men det är ju heller inte en nackdel att kunna resa och upptäcka landet på fritiden. Så har du ännu inte rest i Norge så kan det rekommenderas starkt, vilket otroligt vackert land som bara måste upplevas på plats.

Det blir annars allt vanligare för många par och barnfamiljer att inte bara flytta inom det egna landet utan även utanför landets gränser. Att våga ta chansen och göra detta innebär ofta att man också måste våga ta sig utanför den egna trygghetsbubblan. Att flytta utomlands temporärt eller permanent var ju tidigare främst något som ungdomar och seniorer på ålderns höst som gjorde, men nu är det alltså inte enbart så längre.

Vackra Oslo som bara måste upplevas på plats!

 

Frisk vågat är hälften vunnet

Numera blir det som sagt även allt vanligare bland barnfamiljer och medelålders par att faktiskt också våga ta chansen och göra en utlandsflytt. Finns det något som vi själva har lärt oss genom alla åren i vårt yrke (eller vår livsstil kanske är ett bättre ord) som globala nomader så är det att man verkligen måste våga ta chanser och möjligheter för att kunna vinna.

Sedan om man vågar ta en chans eller en möjlighet för att uppnå en större livskvalitet, mera fritid med familjen, ökade inkomster, eller vad det än kan vara så måste man ändå verkligen våga ta sig utanför sin vanliga bekvämlighetsbubbla. Så om vi får ge ett enda råd till alla er som har en möjlighet inom vilket område “what so ever” så är det KÖR och våga, det finns allt att vinna och om det inte skulle gå så som du vill så är du ändå rik på erfarenheter som du tar med dig i livet för vad som komma skall längre fram.

 

Sätt upp dina personliga mål!

Vi får ofta frågor om hur man gör för att nå dit man vill. Det snabba och enkla svaret är att sätta upp mål och att jobba målmedvetet för att nå dom. Först och främst så behöver man bestämma sig för VAD det är man önskar uppnå. Ett mål kan handla om allt från att gå ner x antal kg, få en särskild befattning eller jobb, bo i ett särskilt land, bygga ett hus m.m. Det är helt enkelt helt och hållet upp till dig själv och det som du önskar uppnå.

Att ta reda på VAD det är för mål som du önskar uppnå är alltid det första steget!

 

Här rekommenderas att jobba efter modellen SMART. Detta är egentligen en förkortning av:

Specifikt, Mätbart, Angeläget, Realistiskt, Tidbegränsat.

Gör en snabb Googlesökning på namnet så får du också all nödvändig info och hjälp du behöver om hur du själv kommer igång och även hur du ska göra rent praktiskt.

Har du själv något mål eller dröm som du önskar uppnå? Om du har en dröm, se till att försöka göra allt för att också uppnå den så att den inte enbart stannar vid att vara just en dröm, en dröm är till för att uppnås.

error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email