Plantagen Uppsala

Plantagen Uppsala

Plantagen Uppsala Kontaktuppgifter

 • Adress: Bolandsgatan 17 B, 753 23 Uppsala
 • Telefon: +46 10 181 03 47
 • E-post: uppsala@plantagen.se
 • Öppettider: Vardagar 10:00-19:00, Lördag & Söndag 10:00-18:00

Om Plantagen Uppsala

På Plantagen Uppsala finns ett omfattande sortiment av växter, allt från de som frodas inomhus till de som förgyller trädgården, samt alla tillbehör du kan tänkas behöva för att odla dem framgångsrikt.

Inom sektionen för krukväxter på Plantagen Uppsala upptäcker du en mängd populära grönväxter såsom elefantöron och monsteror, tillsammans med ett brett utbud av kaktusar. Dessa varierar från moderna till traditionella blommande sorter.

Plantagen Uppsala erbjuder ständigt hundratals alternativ att välja bland. Plantagen Uppsala förser också kontinuerligt kunder med säsongsbundna snittblommor och buketter, perfekta för att dekorera hemmet, som presenter, eller för speciella tillfällen.

Odla stort som smått

Under stora delar av året erbjuder Plantagen Uppsala ett brett utbud av fleråriga växter i vad de benämner som ”plantskolan”. Hos Plantagen i Uppsala finns allt ifrån perenner och barrväxter till buskar och fruktträd.

Beroende på säsong presenterar Plantagen Uppsala även ett varierat sortiment av ettåriga blommor och växter, perfekta för din balkong eller uteplats. Besök Plantagen i Uppsala för att upptäcka vad som är i säsong just nu!

Utöver växterna har Plantagen Uppsala allt annat du kan tänkas behöva för ditt trädgårdsprojekt. Det finns krukor i olika storlekar och färger, jord och gödsel, samt ett brett utbud av trädgårdsredskap och maskiner.

Observera att Plantagens utbud i Uppsala kan variera med årstiderna, så tveka inte att kontakta Plantagen i Uppsala direkt om du har frågor om någon specifik produkt.

Plantagen Uppsala vill också framhäva sitt utbud för dig som vill odla ätbart hemma. Här finner du allt från fröer, plantor för grönsaker, sålådor, pallkragar och specifik grönsaksjord. Allt du behöver för att enkelt kunna odla dina egna tomater, morötter, kryddor eller en mängd andra örter och grönsaker finner du i Plantagens butik på Bolandsgatan i Uppsala.

Odlingstips säsong för säsong

Att odla i trädgården är en givande aktivitet som kan anpassas till varje säsong. Genom att följa råd anpassade till våren, sommaren, hösten och vintern kan du maximera din trädgårds potential och njuta av skörden året runt. Här får du några utförliga tips och råd för att lyckas med ditt trädgårdsarbete under alla fyra årstiderna.

Vår

Våren är startskottet för trädgårdsåret, och det är viktigt att förbereda marken och plantera vid rätt tidpunkt.

 1. Förbered jorden – Börja med att rensa bort ogräs och skadade växtdelar. Bearbeta jorden genom att gräva eller fräsa upp den, vilket gör den mjuk och luftig. Tillsätt kompost eller organisk gödsel för att förbättra jordens struktur och näringsinnehåll.

 2. Plantering – När risken för frost är över kan du börja plantera frostkänsliga växter som tomater, paprika och sommarblommor. För perenner och tvååriga växter är det också en bra tid att plantera, eftersom de får tillräckligt med tid på sig att etablera sig innan sommarvärmen.

 3. Vatten och skydd – Våren kan vara oberäknelig med varierande temperaturer och nederbörd. Se till att dina nya plantor får tillräckligt med vatten, men var försiktig så att du inte övervattnar. Använd fiberduk eller andra skydd för att skydda känsliga växter från sena frostnätter.

Sommar

Sommaren är högsäsong i trädgården med fokus på underhåll och skötsel av de växande plantorna.

 1. Vattning – Regelbunden och djup vattning är kritisk under sommarmånaderna, särskilt under torra perioder. Vattning på morgonen är bäst, då det minskar avdunstning och hjälper till att förebygga svampsjukdomar.

 2. Beskärning och gallring – Ta bort vissna blommor och skadade grenar för att uppmuntra ny tillväxt. Gallring av fruktträd och bärbuskar är också viktigt för att förbättra luftcirkulationen och öka fruktstorleken.

 3. Skadedjurskontroll – Håll ett öga på skadedjur som bladlöss och sniglar. Använd miljövänliga metoder som insektsnät, handplockning och naturliga rovdjur som nyckelpigor för att hålla skadedjuren i schack.

Höst

Hösten är tiden för att skörda och förbereda trädgården för den kommande vintern.

 1. Skörd och konservering – Skörda grönsaker, frukter och örter. Använd dem färska eller konservera dem genom inläggningar, torkning eller frysning för att förlänga hållbarheten.

 2. Förbered för vinter – Ta bort döda och sjuka växtdelar för att minska risken för sjukdomar nästa år. Täck känsliga perenner med löv eller halm för att skydda dem mot kylan.

 3. Plantera vintergrödor – Vissa grödor som vitlök och vissa lökar kan planteras på hösten för att skörda på våren eller tidig sommar.

Vinter

Vintern är ofta en viloperiod för trädgården, men det finns fortfarande aktiviteter som kan utföras för att förbereda för våren.

 1. Underhåll av verktyg och utrustning – Rengör, slipa och olja in dina trädgårdsverktyg. Underhåll trädgårdsmaskiner och förbered dem för förvaring.

 2. Planering – Vintern är den perfekta tiden för att planera nästa års trädgårdsprojekt. Beställ fröer och planera växtrotationer och nya planteringar.

 3. Skydd – Kontrollera vinterskydden regelbundet, speciellt efter snöfall eller starka vindar, för att se till att de håller och att växterna är väl skyddade.

Genom att följa dessa säsongsspecifika råd kan du njuta av en livfull och produktiv trädgård året runt. Varje säsong har sina unika utmaningar och belöningar, och med rätt skötsel kan din trädgård bli en källa till både mat och glädje.

Plantagen Uppsala skippar platsannonser och testar nytt

Högsäsongen mars-augusti för blom och växtbranschen är här. Med detta så behöver också många av landets samt Uppsalas olika stora aktörer inom branschen också nyanställa personal inför högsäsongen. Några som nu testar en ny väg att gå i sin rekryteringsprocess är den stora och välkända blomsterhandeln Plantagen.

Plantagen kommer nu att tillsammans med Zmash som är ett chatbot-företag att chatta med alla sina arbetssökande. Totalt sett så söker Plantagen c:a 250 säsongsanställda mars-augusti på ett 40-tal orter i hela landet.

Plantagen har just satt igång med “chattandet” i rekryteringsprocessen. Man räknar med att få in över 1500st ansökningar till dessa dryga 250st säsongsanställningar sett över hela landet. Plantagen Uppsala räknar själva med att c:a ett 20-tal personer ska säsongsanställas under perioden.

Så har du ännu inte säsongsjobbet fixat och klart och förhoppningsvis så har du heller inget emot att få lite skit under naglarna, Plantagen Uppsala behöver dig.

Ett nytänkande som både ifrågasätts och hyllas

Här finns det såklart många som har sina åsikter om Plantagens val av rekryteringsprocess. Här finns röster som tycker att detta är alldeles för opersonligt och där det är svårt för Plantagen att veta om man på det här viset verkligen lyckas få rätt och kompetent personal för den aktuella tjänsten.

Andra röster väljer att hylla Plantagens nytänkande som ett effektivt sätt att “träffa” fler ansökande mot vad man annars skulle kunna hinna med. Samt att det för många kan vara en mera avslappnande miljö än gentemot en vanlig klassisk arbetsintervju.

Vad som blir det bästa resultatet återstår att se efter Plantagens utvärdering av rekryteringsprocessen. Vad som dock alltid är positivt hur man än vrider på ett företags rekryteringsprocess är ju att viktiga arbetstillfällen skapas.

error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email