Skaffa passiva inkomster!

Har du passiva inkomster? Det blir allt populärare att skaffa passiva inkomster, både som ett bra extra tillskott i kassan eller om så är möjligt som enda yrke och inkomst. Men vad betyder då egentligen passiva inkomster? Kort och snabbt förklarat så är passiva inkomster just intäkter/inkomster som du tjänar in utan ett stort aktivt arbete. 

Vissa hävdar att det är inkomster utan något aktivt arbete alls men såklart så finns det saker du först måste göra för att kunna skaffa passiva inkomster överhuvudtaget.

Våra 12 bästa tips att skaffa passiva inkomster!

1. Investera i aktier. Låt oss inte sitta på det utan vi tar vårt allra bästa tips pang på direkten. Visst krävs det att du har ett visst sparkapital till en början och det behöver inte vara så svårt som många ofta verkar tro. Har man redan en bra slant att investera som en start så kan man såklart alltid låta någon göra detta åt dig. 

Har man inte en fet plånbok och känner att man verkligen vill lära sig att investera i aktier från grunden så finns massvis av information att hitta online. Vad gäller svenska sajter/bloggar så tycker vi verkligen att du tex. ska kolla in: cornucopia.cornubot.se, rikatillsammans.se och kronantillmiljonen.se. Här skriver kända investerare väldigt informerande men också öppenhjärtligt om sina investeringar.

Våra kära norska grannar i väst har också en väldigt enkelt informerande och tydlig sajt i aksjeskolen.info som starkt rekommenderas när du vill lära dig allt på ett enkelt vis ifrån scratch. Vårt tips är att alltid se aktiesparande långsiktigt och glöm bort snabba klipp. 

Är du helt ny i gamet så varför inte börja med att investera i 2-3 timmars läsning på sajterna vi rekommenderar här ovan. Vi lovar att du på en månads tid kommer att ha hunnit en riktigt bra bit på väg. Att spara i aktier är vårt absolut bästa- och mest lukrativa tips gällande att skaffa passiva inkomster.

2. Börja blogga. Försök att hitta ett nischat område tex. “tågluffande i Europa”, “Svenska maträtter”, “Erikas hud och sminktips” istället för att skriva om allt och lite till. Skaffa en bra design med många schyssta bilder i bra kvalitet. Viktigt är att uppdatera bloggen ofta och se även till att starta upp en tillhörande youtubekanal som andra sociala medier som tex. instagram och twitter.

Via alla dessa kanaler kan du sedan få passiva inkomster via annonsförsäljning, försäljning av varor/tjänster, sponsorer och via samarbeten med olika företag. Se till att också lära dig grunderna i SEO (sökmotoroptimering) så kan du även få din sajt/blogg att växa ytterligare.

3. Ge ut en e-bok. Säkert så har du massor av erfarenhet och expertis inom ett område om du bara tänker till. Det handlar inte om att vara världens bästa författare (för i ärlighetens namn så behöver inte världens bästa författare skriva e-böcker då de tjänar sina miljoner genom sina förlag). 

Kanske har du varit på vandring i Europa så många gånger att du har massor av tips du kan delge dina läsare? Behöver du flera tips? Mat, träning, resande, tjäna pengar är alltid områden som funkar bra. Idag finns möjlighet att ge ut en e-bok helt gratis och denna kan du sedan sälja via din sajt/blogg, facebook, LinkedIn m.m

4. Har du ett extra rum till övers? Att hyra ut en hel lägenhet kräver en hyresvärds- eller en bostadsförenings ok men om du enbart ska hyra ut ett rum till en inneboende så behövs ej detta (även om det såklart är mest schysst att ändå delge en hyresvärd att du numera även har en inneboende). Oavsett så ger det en helt ok möjlighet till att skaffa passiva inkomster.

5. Köp och sälj domännamn. Idag finns många svenska aktörer som tex. misshosting, binero och loopia som säljer domännamn. Det är inte ovanligt att man ibland även har vissa kortare erbjudanden om att köpa domännamn för runt 10:- (normal kostnad runt c:a 100kr). 

Har du en slant att köpa upp domännamn inom nischade branscher så går det att sälja dom med bra vinst. Du säljer dom sedan på tex. blocket.se eller andra nischade forum och sajter och vips så har du ytterligare passiva inkomster att njuta av.

6. Gör egna hemsidor som du säljer. Att göra en wordpresshemsida är enkelt. Börja med att köpa hem en domän och börja sedan skapa din egen hemsida genom att fylla den med önskat material. Det är busenkelt att skapa en hemsida på detta vis även utan några som helst förhandskunskaper. 

Tro det eller ej men på bara någon månad så kommer du att bli duktig på att designa hemsidor i WordPress. Tänk då sedan när du lägger till ytterligare en månad eller ett halvår av erfarenhet. Även här finns massor av information om hur du går tillväga online.

Kom ihåg att det alltid finns de som varken har tid, lust eller kunnande att göra detta själva utan gärna istället köper en färdig hemsida, och varför inte då utav dig? Att bygga en wordpresshemsida från scratch tar inte lång tid, se dock till att skriva bra och unik text till sajten och gärna att s.k on page SEO för sajten. Vill du inte sälja sajten så går det även att tjäna pengar själv geom att tex. sälja annonsplatser eller länkar till andra sajtägare.

7. Sälj kurser online. Folk älskar tips som löser deras problem, tex. “Så bygger du ditt eget sommarhus”, “Så gör du dina egna fiskedrag” eller varför inte “Så skaffar du passiva inkomster som ingen vet om”. 

Detta alternativ som en passiv inkomst kräver att du är eller blir expert inom ett visst område. Det är vanligt att tänka negativt om sig själv och man inte har något att erbjuda andra människor men tänk efter, visst finns områden som du är expert inom?

Kanske är du duktig på att spela gitarr? Kanske är du en duktig målare, personlig tränare, bagare eller fiskare? De flesta av oss har stor kunskap och bred erfarenhet inom ett eller flera områden, såklart så har även du detta. Här finns suveräna möjligheter för dig att skaffa passiva inkomster inom just ditt eget expertområde.

[Att skaffa passiva inkomster behöver inte vara så svårt som många ibland kan tro. 

Att sälja kurser online är ett mycket bra sätt att skaffa passiva inkomster på.

8. Hyr ut teknisk utrustning eller transportmedel som du har. Kanske har du tex. en bil, videokamera, släpvagn, piano, musikutrustning eller högtryckstvätt som inte alltid används? Här finns också väldigt bra möjligheter till att skaffa passiva inkomster inom just detta område.

9. Hyr ut lokal. Kanske har du tex. ett garage, del av ett garage, kontor, vindsutrymme som inte används? Det kan ge dig en bra extra slant varje månad.

10. Sälj saker du inte behöver. Människor tenderar alltid till att spara på sig alldeles för många prylar. Sälj prylar på blocket.se eller på tradera.se som tex. ungarna har vuxit ur eller som inte används längre där hemma.

11. Köp billigt och sälj dyrare. På Ebay, Amazon, Blocket och Tradera finns det fortsatt fynd att göra. Se sedan till att ta riktigt bra bilder på dina köp och skriv ihop en bra säljtext innan du senare använder samma kanaler vid dina försäljningar.

12. Sälj bilder. Har du en riktig bra kamera och är duktig på att fotografera så kan detta också ge dig en bra passiv inkomst. Du kan sälja dina bilder till tex. Shutterstock, iStockphoto eller Fotolia. Erbjud även dina tjänster som tex. bröllopsfotograf, vid events och vid övriga tillställningar.

Så hur börjar du? Sätt dig ner på studs med din pc (eller penna och papper för den delen) och tänk till vad just DU har för områden du har mycket kunnighet, expertis och intresse inom så kommer du märka att det finns massor av möjligheter att just skaffa passiva inkomster. Sedan så är det bara att köra igång!

error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email