Tjäna extra pengar som student

Behöver du tjäna extra pengar? Ja då får du inte missa att läsa vårt blogginlägg. Även om vårt blogginlägg är riktat till Uppsalas studenter som ofta är i behov av att tjäna extra pengar så kan de allra flesta som är i behov av ett extra tillskott i kassan hitta massor av tips och idéer här.

En viktig faktor här att också försöka förbättra är just ekonomin för många av stadens studenter. Många studenter är helt enkelt i behov av att tjäna extra pengar. Här finns det faktiskt många saker som även stadens företagare kan göra och hjälpa till med genom tex. att timanställa studenter osv.

Vad som är bra för stadens studenter med ökad/förbättrad ekonomisk status kommer ju också att gangna Uppsalas köpmän på sikt. Varför det då? Jo med än flera studenter som har mera slantar över i plånboken varje månad så kommer ju även studenterna att kunna handla än mera varor och tjänster från Uppsalas köpmän.

För många pluggande studenter så går helt enkelt inte ekonomin ihop och det räcker inte med studielån eller CSN bidrag för att klara av vardagen. Många studenter sitter även på flera olika typer av lån hos olika aktörer där det såklart bästa är att i sådana fall samla lån hos en aktör istället för hos flera om det är möjligt. Faktum är att en av de absolut bästa besparingarna att kunna göra är att avbetala sina lån.

Tips på extrainkomster 

Att samla lån hos en enda aktör är också en mycket bra besparing.

Dock, för att kunna avbetala lån (och då menar vi över/extra utöver faktiskt månadskostnad för lånet/lånen) eller för att spara pengar så krävs det ju även att man har de ekonomiska möjligheterna för att kunna göra detta. 

Detta är det väldigt få studenter som har möjlighet till idag. Just därför så tänkte vi ge dig som student våra bästa tips för bra extrainkomster.

Tipsen på extrainkomster som följer nedan är utan någon som helst ranking ifrån oss utan är enbart nedskrivna rätt upp och ner.

Tips på bra extrainkomster

1. Tentavakt. I våra stora studentstäder och universitet så behövs det ofta tentavakter.

2. Betalda jobb hos kåren/nationen. Det finns många kårer och nationer som ger dig ett arvode för att utföra uppgifter inom kåren/nationen.

3. Arbetsförmedlingen. Det finns mängder av företag som annonserar på arbetsförmedlingens hemsida riktat just emot studenter och extrajobb.

4. Testperson. Läkemedelsföretag behöver ofta testpersoner för undersökningar.

5. Undersökningar. Gör en snabb Googlesökning för “betalda undersökningar”, “betald panel”, “betalda enkäter” så finner du många olika företag som kan ge dig extrainkomster för dina insatser.

6. Lärare. Är du riktigt bra inom ett ämne så finns det alltid studenter och elever (yngre som äldre) som behöver dina färdigheter som extralärare. Sätt upp en lapp på skolans anslagstavla, skriv i forum, på facebook som titta på arbetsförmedlingens hemsida.

7. Fiverr.com. Fiverr är en marknadsplats där du kan köpa och sälja tjänster. Är du duktig tex. på att översätta, skriva artiklar, redigera bilder eller korrektursläsa? Här finns allt och som kan göra att du kan tjäna extra pengar.

8. Hund eller kattvakt. Det finns alltid de som behöver lite husdjurspassning. Kräver såklart att du inte sitter på någon pälsallergi.

9. Hyr ut ett rum eller del av rum. Är det något som det är brist på (och som det fortsatt kommer att vara brist på) så är det bostäder. Här finns bra möjligheter att tjäna extra pengar för dig som student.

10. Modell och/eller statist. Det finns många företag som söker både modeller och statister och som en enkel Googlesökning kan hjälpa dig med.

11. Använd dina kontakter. Hör med vänner och bekanta och se om de har tips på extrainkomster för dig. Det finns alltid någon som känner någon och ta även hjälp av facebook som studentforum online.

error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email