Nya företagarmöjligheter i Uppsalas kommun 2019!

Är du själv företagare i Uppsalas kommun eller kanske i annan del av landet? Hur börjar du själv året som företagare? Svårt med motivationen och hur du ska komma vidare? Eller går kanske allt vidare precis som det alltid gjort?

Här kommer våra bästa tips att göra på en gång för alla företagare i Uppsalas kommun 2019!
 1. Sätt upp realistiska men ändå utmanande mål för ditt företag under 2019. Skriv upp dessa, tro inte att du kan eller ska ha allt i huvudet.
 2. Att sätta upp mål är något som skapar motivation samt ger även dig som företagare en tydligare överblick om vad som ska göras och även när. Det gör även dig som företagare mera organiserad och med mera koll på läget.
 3. I samband med att du sätter upp ditt företags mål för 2019 så gör du även en arbetsbeskrivning om vem som ska göra vad i företaget (passar bra om ni är 2-10st i företaget).
 4. Om ni är flera i företaget så kom ihåg att bemöta alla anställda efter deras personligheter. Att alla människor är lika värda är en självklarhet men tänk även på att INTE bemöta alla anställda på ett och samma vis. Alla anställda har som sagt olika personligheter och ska bemötas på så vis som just passar deras personlighet. Vissa behöver tex styras mera än andra, andra behöver ha större rum för sin kreativitet osv.

  Uppsala kommun
  Samarbeten och samverkan emellan företagare i Uppsala kommun som i hela landet blir allt viktigare.
 5. Bara för att du som företagare är taggad till tänderna för att uppnå företagets mål för 2019 så behöver det inte innebära att dina anställda är det. Försök att ta reda på vad som motiverar varje anställd. Se, belöna och uppmuntra dina anställda så att de är glada och nöjda med sitt arbete och med dig som arbetsgivare. Det finns få saker som är så produktivt för ett företag än med nöjda, glada och motiverade anställda. Låt de anställda se de uppsatta målen för 2019 och i mån om möjligt även vara med att sätta upp dessa målen. Att som anställd även få vara med om att sätta upp ett företags mål, få saker är mer motiverande än så.
 6. Gör en stadig uppföljning med veckokoll eller månadskoll på de uppställda målen för företaget. Ligger du i fas med allt? Toppen. Om du inte gör det så ändrar du i detta eftersom så att företagets mål ständigt är relevanta och realistiska.
 7. Delegera! Ett absolut måste, som företagare så behöver du lära dig att delegera och att prioritera. Tro inte att du kan eller ska göra alla saker själv. Här gäller: Rätt person på rätt plats. Kanske är du egenföretagare i Uppsalas kommun och även enda anställd i ditt företag? Se över vem eller vilka du kan samarbeta med. Ett vanligt missförstånd bland många företagare är att samarbeten med andra företagare ska minska vinsten i det egna företaget. I de allra flesta fall så är verkligheten någon helt annat, win-win samarbeten ger ökad produktivitet och effektivitet samt ökar vinsten i företaget.

Så vänta inte, sätt igång och skriv upp dina mål för ditt företag 2019 redan nu!

 

 

error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email