Gasolgrillar eller kolgrillar?

Gasolgrill eller kolgrill-vad väljer man?

Grillsäsongen är i full gång i Sverige och det kommer att dofta ljuvligt gott av grillat från både moderna gasolgrillar och gamla klassiska kolgrillar under de kommande månaderna. Det första de flesta tänker på när man nämner grillning är protein i alla dess former – stekar, korvar, kyckling, fisk eller vegetariska alternativ. 

Och det är ju gott i sig, men många glömmer bort att en måltid även består av de tillbehör man har till det grillade – och det är oftast tillbehören som blir pricken över i. Om man föredrar en gasolgrill över en kolgrill eller tvärtom handlar egentligen allra mest om personlig tycke och smak.

Innan du ens börjar fundera över vilken mat och vilka tillbehör du vill grilla måste du fundera vilken grill du behöver. Vissa föredrar en traditionell kolgrill men det har blivit allt mera populärt för många att välja någon av alla moderna gasolgrillar som numera översvämmare marknaden. Några anledningar till att många föredrar gasolgrillar är för att det är snabbt, bekvämt och lätthanterligt.

Om du bestämt dig för en gasolgrill bör du även tänka över vilken storlek av grill du behöver, men också vilka övriga funktioner du vill ha. Hur många brännare? Vill du ha en spisplatta bredvid? Finns det bara grillgaller eller finns det ett stekbord också? 

Finns det ett stekbord på gasolgrillen så är det en stor fördel då du samtidigt (eller separat) som du grillar även kan steka tex. bacon, ägg, svamp m.m.

När du valt bland det enorma utbudet av alla gasolgrillar som finns på marknaden så går det också snabbt och enkelt att tända igång gasolgrillen och där du sedan kan njuta av underbart god grillad mat året runt.

gasolgrillar
Njut av god grillad mat-året runt

8 tillbehör som passar perfekt för både gasolgrillar och kolgrillar

  1. Fyllda grillade paprikor med färskost och quinoa är ett gott och matigt tillbehör till det mesta – och väldigt enkelt att förbereda för att sedan lägga på grillen. Koka quinoan enligt receptet, blanda med valfri färskost, dela och kärna ur paprikorna och lägg fyllningen i paprikan. Grilla tills paprikan är mjuk och har fått fin färg.
  2. Baconlindad halloumi är en klassiker som är väldigt populär och enkel att göra. Skär halloumin i åtta stavar och linda en skiva bacon runt varje stav. Grilla tills baconen är enligt eran smak. Passar perfekt som tillbehör för båda gasolgrillar och kolgrillar.
  3. Grillad rödlök är ett av de enklaste tillbehören att göra. Lägg på rödlöken hel med skal på i direkt värme i cirka fem minuter och flytta sedan till indirekt värme i 40 minuter. Ta bort de yttre brända skalen och servera med smör, salt och timjan.
  4. Grillad sparrispotatis med gräddfil är oväntat gott men också enkelt att göra. Koka skrubbad sparrispotatis tills den nästan är klar och dela den i klyftor. Häll över lite matolja och stek direkt på stekbordet eller en folieform. Salta och peppra och ringla över gräddfil.
  5. Kryddsmör i alla dess varianter lyfter smakerna. Testa att göra ett smör med örter och vitlök, grön pesto eller saffran och dill.
  6. Picklad rödlök. Koka upp en 1-2-3-lag och häll den över skivad rödlök och sätt på ett lock. Låt stå i en vecka innan den äts.
  7. Melonsallad med rödlök, fetaost, mynta och lime.
  8. Till efterrätt grillad banan med chokladfyllning. Tillagas i folie med valfri choklad nedtryckt i en skåra i bananen. Funkar också lika bra som tillbehör på nyare gasolgrillar som det öveb gör på en gammal klassisk hederlig kolgrill.
error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email