Att skapa hemsida är busenkelt!

Att skapa hemsida idag är busenkelt och behöver egentligen inga som helst förhandskunskaper. Det kan vara många som fortsatt missat detta, men inte heller så kostar det många spänn att skapa hemsida.

Det kan kännas som en självklarhet för många idag, att man såklart ska ha en hemsida för sitt företag. Vi är bara några av alla som brukar tjata om vikten av detta.

En sak som många ofta glömmer bort EFTER det att man faktiskt har skapat sig en hemsida är att också faktiskt ta hand om den.

Vad menas då med att ta hand om sin hemsida? Jo bl.a att uppdatera hemsidan med ständigt aktuellt material som: text, bilder, öppettider och kontaktuppgifter är superviktigt. Detta är viktigt för att det ger ett proffsigt intryck gentemot dina kunder men även för att det ack så viktiga Google och Googles sökmotor ska gilla din hemsida.

Att skapa hemsida är enkelt- men att sedan ta hand om den och att stadigt uppdatera den är lika viktigt. Vi hjälper dig med tips om hur du gör detta.

När Google gillar din hemsida så hamnar du helt enkelt kort och gott högre upp i Googles sökresultat när en kund tex söker på “Café Uppsala” (om detta nu tex. är din business). Det finns massor av faktorer som gör att man hamnar högt upp i Googles sökresultat.

Här tipsar vi som vanligt om att det är viktigt att lära sig grunderna i SEO (Search Enging Optimization), eller på ren svenska, sökmotoroptimering.

Kom ihåg att det är enkelt att skapa hemsida men det är efter att du har din hemsida klar som det stora jobbet börjar, d.v.s att få kunderna att hitta dig.

Gör en snabb Googlesökning och du får upp massor av resultat på sajter som du kan gå in och läsa på och lära dig mera om just sökmotoroptimering. Det finns faktiskt massor av saker som man kan göra själv utan några som helst förhandskunskaper.

Orkar du inte skapa hemsida själv eller göra skitjobbet själv och har en fet plånbok så finns det självklart många företag där ute som hjälper dig, ofta dock till en rejäl kostnad. Marknadsföring för ditt företag är a och o. Det behöver inte heller kosta skjortan utan här finns också massor av saker du kan göra själv med små medel eller t.o.m med inga medel alls förutom med din egen tid.

Tillbaka till att varför det är så viktigt att även ta hand om sin hemsida efter att man väl har skapat den och vad du kan göra själv. Google älskar sajter som uppdateras ofta, om du inte kan uppdatera din sida dagligen så försök att åtminstone göra så 1-2ggr/vecka.

Ett förslag här är att redan ha detta bestämt vem på ditt företag som ska göra detta. Bestäm även när, ha fasta dagar/tidpunkter och rutiner för detta.

Skapa hemsida är enkelt, här får du tips om hur du sedan gör för att stadigt uppdatera den!

-Erbjudanden och rabatter. Tänk typ “veckans erbjudande” eller “månadens erbjudande”. Behöver vi säga att vi alla verkligen gillar ett “just nu erbjudande” och att spara pengar?

-Ha en återkommande tävling förslagsvis månadsvis. Folk älskar tävlingar och gratissaker.

-Kom ihåg att kunden besöker din hemsida av en anledning. Kunden är intresserad av dina varor eller tjänster. Informera och beskriv era nya produkter/tjänster.

-Kunderna gillar saker som löser deras problem. Du är expert på detta område, ta tillfället i akt och upplys och informera kunden med en guide om HUR en specifik vara eller tjänst löser kundens problem.

-Ha gärna bilder på anställda där ni beskriver deras arbetsområden med tillhörande kontaktuppgifter. Låt en av de anställda veckovis ge sitt bästa tips gällande en vara eller tjänst som ni säljer.

Som vanligt, vänta inte utan kör igång på studs!

 

 

error

Tack för att du delar vår sida. När du delar uppsalas.se så hjälper du till att få Uppsala att blomstra :)

RSS
Follow by Email